Čoko páj s kávovým sněhem
400g křehkého těsta na koláč, 120g ml. kokosu, 300ml smetany na šlehání, 200g čokiny, 3 žloutky. Na sníh: 240g kr. cukru, 20ml espresa, 60ml vody, 4 bílky a špetku soli.
Těsto rozválejte na tenký plát. Vyložte s ním formu avčetně okrajů. Do mrazáku na cca 30min. Troubu na 180°C. Na tuhé těto položte papír a zatížte ho. Šup do trouby na 10minut. Sundejte papír a dalších 10minut dozlatova.
Kokos na pánvi osmahněte nasucho. Smetanu zahřejte na 50°C, vsypte do ní čokošku na kosky a rozmíchejte. Žloutka našlehejte se lžící teplé vody a pak všlehat do čokolády. Přidejte i kokos.Krém rozetřete na těsto a 3h tuhnout.
A teď sníh.... Uvařte nejdřív cukrový sirup. Do kastrůlku dejte espresso, cukr a vodu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 8minut - až vznikne cukrový sirup. Bílky se solí ušlehejte. Do bílků tenkým pramínkem vlévejte sirup a šlehejte. Navrstvěte sníh na dort a nechte chvíli zapéct. Je to mňamózní!